Julbak & julgodis

Marsipankulor med Mörk choklad & Polkagris

Första receptet jag delar med mig av blir ett julrecept, marsipankulor med mörk choklad och polkagris. Jag är ingen jättefantast av marsipan men kombinationen marsipan, mörk choklad och polkagris gör sig fantastiskt och man vill bara ha mer, jösses vad goda dem var. Dem här små godbitarna kommer bakas många gånger och enklare än så här kan det inte bli.

Marsipankulor med mörk choklad och polkagris

 Marsipankulor med mörk choklad och polkagris – ca 20 st

200 g marsipan

50 g mörk choklad 70%

6 polkagrisar

 

Gör såhär

Rulla marsipanen till små kulor.

Krossa polkagrisen i en mortel. (Lägg dem i en fryspåse så sprätter det inte runt)

Smält chokladen över ett vattenbad.

Doppa marsipankulorna i chokladen och lägg på bakplåtspapper.

Strö över hackad polkagris. (strö över polkagris efter varje doppad kula så att polkan fastnar  i chokladen innan den stelnar)

Ställ in i kylen och låt stelna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.