Chokladbollar
Chokladbollar rullade i kokos är väl för gott! Man kan även rulla dem i pärlsocker och vill man göra roliga chokladbollar till tex barnkalaset häller man bara några droppar karamellfärg i kokosen och rör om så får man färgglada chockladbollar eller varför inte rulla dem i strössel. Man kan också rulla chokladbollarna i hackade hasselnötter, jaa det går att variera chokladbollar efter smak och tycke men detta är ett jättebra grundrecept och kaffet ger chokladbollarna det där lilla extra.
Chokladbollar
150 g smör
2 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao
3,5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
3 msk bryggt kaffe
Garnering
-Kokosflingor
-Pärlsocker
-Strössel
-Hackade hasselnötter
Gör så här
Låt smöret bli rumsvarmt.
Rör smör och socker med elvisp till en jämn smet.
Tillsätt vaniljsocker och kakao och blanda till en jämn smet.
Tillsätt havregryn, kokosflingor och kaffe, rör till en jämn smet med elvisp.
Om smeten är väldigt lös kan man ställ in den i kylen en stund innan man rullar bollar.
Rulla små bollar av smeten och rulla dem i kokosflingor.
Förvara chokladbollarna i kylen.
Det går även bra att frysa in dem.