Småkakor & maränger

Chokladbollar

Chokladbollar rullade i kokos är  väl för gott! Man kan även rulla dem i pärlsocker och vill man göra roliga chokladbollar till tex barnkalaset häller man bara några droppar karamellfärg i kokosen och rör om så får man färgglada chockladbollar eller varför inte rulla dem i strössel. Man kan också rulla chokladbollarna i hackade hasselnötter, jaa det går att variera chokladbollar efter smak och tycke men detta är ett jättebra grundrecept och kaffet ger chokladbollarna det där lilla extra.

Chokladbollar

150 g smör

2 dl strösocker

1,5 msk vaniljsocker

4,5 msk kakao

3,5 dl havregryn

1 dl kokosflingor

3 msk bryggt kaffe

 

Garnering

-Kokosflingor

-Pärlsocker

-Strössel

-Hackade hasselnötter

 

Gör så här

Låt smöret bli rumsvarmt.

Rör smör och socker med elvisp till en jämn smet.

Tillsätt vaniljsocker och kakao och blanda till en jämn smet.

Tillsätt havregryn, kokosflingor och kaffe, rör till en jämn smet med elvisp.

Om smeten är väldigt lös kan man ställ in den i kylen en stund innan man rullar bollar.

Rulla små bollar av smeten och rulla dem i kokosflingor.

Förvara chokladbollarna i kylen.

Det går även bra att frysa in dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.