Småkakor

Kardemumma Biscotti

biscotti

Kardemumma Biscotti

Biscotti är en favorit och jag har tidigare gjort biscotti med mörk choklad och mandel, saffransbiscotti, tranbär, citron och vit choklad, lime och denna gång blev det kardemumma biscotti med mandel.

Jag tycker att det är väldigt gott med hel mandel i biscotti och dessutom blir dem väldigt fina när man skivar upp dem men man kan även hacka mandeln innan man blandar ner den i smeten om man föredrar mindre bitar.

Hemmagjorda biscotti är en trevlig gå-iväg-present tycker jag, dem är både fina och goda och det ser avancerat ut, men är i själva verket väldigt enkla att göra. Lägg dem i en fin glasburk och knyt ett sidenband runt locket och häng en liten etikett på…

Här hittar ni fler recept på Biscotti

biscotti

Kardemumma Biscotti

150 g sötmandel

75 g rumsvarmt smör

3 ägg

3 dl strösocker

6,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

1/2 tsk malen kardemumma

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Bre ut mandlarna på en bakplåt med bakplåtspapper.

Rosta mandlarna högt upp i ugnen i 5-10 minuter.

Rör smör och socker poröst.

Vispa ner ett ägg i taget.

Rör i bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.

Blanda i dem rostade mandlarna.

Tillsätt mjölet och blanda till en deg. (den ska vara ganska klibbig)

Forma tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Mjöla händerna lite så blir det lättare att rulla ut degen.

Platta till längderna med handflatan.

Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 30 minuter.

Ta ut längderna och sänk värmen till 100 grader.

Skiva längderna på snedden och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.

Låt dem stå i nedersta delen av ugnen i ytterligare en timme.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.