RAWBOLLAR MED ÄPPLE OCH KANEL
Något jag kan bli riktigt sugen på är äppelpaj med smuldeg och vaniljglass. Här har ni en rawboll med äpple och kanel som smakar just äppelpaj. Hur gott!! Fick receptet av min kollega som hade gjort dessa i helgen. Barnen tyckte dom var jättegoda och föreslog att vi skulle göra flera så vi alltid har ett gäng hemma. Dom är nötfria och billiga att slänga ihop. Perfekt mellis eller snacks.
RAWBOLLAR MED ÄPPLE OCH KANEL
Ca 15 st
- 1 äpple (jag hade Granny Smith)
- 5 färska dadlar
- 2,5 dl havregryn
- 2 msk kokosmjöl
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- kokosflingor att rulla i
GÖR SÅ HÄR
- Mixa äpple i en mixer.
- Kärna ur dadlarna och mixa till småbitar.
- Blanda i övriga ingredienser och mixa till en slät smet.
- Tillsätt mer havregryn eller kokosmjöl om smeten känns för lös.
- Forma små bollar och rulla i kokosflingor.
- Förvara i kylen.