Bulgur/Couscous/Quinoa/Ris,  Potatis & rotfrukter

BAKAD SÖTPOTATIS MED QUINOA

Hade lovat barnen pannkaka till middag igår och själv var jag så sugen på sötpotatis så det fick det bli till middag för min del. Medan jag stekte pannkakor fick potatisen gå klar i ugnen. Gick igenom skafferi och kyl och fick ihop lite grejer till en quinoasallad att fylla potatisen med. Quinoan kokade jag enligt anvisning på förpackningen och blandade sen ner fetaost, salladslök, cocktailtomater, pressad citron, persilja, salt och svartpeppar. När sötpotatisen var klar gröpte jag ur den och blandade ner sötpotatisen i quinoasalladen och fyllde sen skalet igen.

BAKAD SÖTPOTATIS

  • Sötpotatis
  • quinoa
  • salt
  • svartpeppar
  • fetaost
  • persilja
  • salladslök
  • coctailtomater
  • Citron

GÖR SÅ HÄR

  • Skölj sötpotatisen noga och halvera den.
  • Lägg potatisen med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med olivolja.
  • Tillaga mitt i ugnen i 30-40 minuter.
  • Vänd på potatisen, pensla med olivolja och tillaga ytterligare 10 minuter.
  • Medan potatisen tillagas koka quinoa enligt beskrivning på förpackning.
  • Blanda ner fetaost, salladslök, persilja och coctailtomat i quionoa.
  • Pressa i lite citron, salt och svartpeppar.
  • Gröp ur sötpotatisen och blanda ner i quionoan.
  • Fyll skalet med quionoaröran och servera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.