Sockerfritt

Jordnötsbollar med Acaipulver

jordnötsbollar acai

Jordnötsbollar med Acaipulver

Dadlar är helt magiskt att baka med! Dessa små jordnötsbollar blev riktigt goda och innehåller varken havre, mjöl eller socker (om man bortser från det som är i den mörka chokladen då). Jag valde att använda choklad med hög kakaohalt, hela 86% och toppade jordnötsbollarna med lite flingsalt. Saltet ger en god brytning till dem naturligt söta dadlarna. Tillsatte även acaipulver i smeten så dem är även proppade med antioxidanter.

 

Jordnötsbollar med Acaipulver – ca 12 st

16 dadlar (mina var ganska torra)

1/2 – 1 msk kokosolja

2 msk sockerfritt jordnötssmör (jag använde crunchy, ekologiskt)

2 msk mandelmjöl

1 tsk acaipulver

ca 50 g mörk choklad (jag använde Marabou Premium 86%)

Flingsalt

 

Gör så här

Kärna ur dadlarna.

Blanda dadlar, kokosolja, jordnötssmör, mandelmjöl och acaipulver i en matberedare.

Mixa till en jämn smet.

Är smeten för lös tillsätt lite med mandelmjöl och är den för fast tillsätt mer kokosolja eller några droppar vatten.

Rulla små bollar av smeten och lägg på ett fat med bakplåtspapper.

Ställ in bollarna i frysen i ca 30 minuter.

Smält chokladen över vattenbad.

Doppa dem frysta bollarna i chokladen med hjälp av en matsked.

Toppa med flingsalt.

Förvara jordnötsbollarna i kylen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.