SMÅKAKOR

Cake Pops

popcakes

Cake Pops

Nu är Popcakemaskinen invigd och visst blev det perfekt runda sockerkaksbollar. Jag har gjort sockerkakssmeten efter receptet som var i foldern man fick med maskinen. Gjorde tre olika smaker, saffran, choklad och vanilj med citron, samtliga doppade i Marabou mjölkchoklad. Jag personligen är inget större fan av cake pops, jag föredrar en saftig sockerkaka eller klassiska kokosbollar men dem är sååååå roliga att göra.


Cake Pops i maskin – ca 24 st

1 sats sockerkakssmet (recept nedan)

200 g Marabou mjölkchoklad

Vispgrädde

 

Gör så här

Hetta upp popcakemaskinen.

Blanda smeten och fyll popcakemaskinen med ca 2 tsk smet per hål.

Grädda i ca 4-6 minuter.

Plocka ut popcakes och låt svalna helt på galler.

Sätt en pinne i popcaken.

Smält choklad över vattenbad och blanda i lite grädde så att chokladen blir rinnigare och mer lättarbetad.

Doppa popcaken i choklad och sedan i strössel.

Låt svalna i kylen.

popcakes

Cake Pops med smak av Saffran – ca 24 st

Blanda samtliga ingredienser med en elvisp.

165 g vetemjöl

1 tsk bakpulver

60 g strösocker

75 g smör

1 dl mjölk

1 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 påse saffran 0,5 g

popcakes

Cake Pops med smak Choklad – ca 24 st

Blanda samtliga ingredienser med en elvisp.

165 g vetemjöl

1 tsk bakpulver

60 g strösocker

75 g smör

1 dl mjölk

1 ägg

2 tsk vaniljsocker

2,5 msk kakao

popcakes

Cake Pops med smak av Vanilj & Citron – ca 24 st

Blanda samtliga ingredienser med en elvisp.

165 g vetemjöl

1 tsk bakpulver

60 g strösocker

75 g smör

1 dl mjölk

1 ägg

2 tsk vaniljsocker

rivet skal från en citron (kan uteslutas)

popcakes

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.