blåbärsrutor
Blåbärsrutor

Det här receptet har jag använt mig av många gånger men varierat smaksättningen, äpple med kanel och pärlsocker, hallon och nu blåbär. Det här måste vara världens bästa grundrecept på snabb, enkel, underbart god sockerkaka, den är magisk…

Här hittar ni HallonrutorÄppelrutor med Kanel & Pärlsocker

Blåbärsrutor

Blåbärsrutor – ca 12 stora rutor (eller små munsbitar)

250 g smör

5 dl strösocker

3 ägg

4,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

3 dl blåbär (frysta eller färska)

 

Garnering

Florsocker

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret på medelvärme i en stor kastrull.

Ta kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen, ett i taget.

Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och rör ner i smeten.

Bred ut smeten i en långpanna eller form, (ca 25 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper.

Strö över blåbär och tryck ner dem lite i smeten.

Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter tills kakan fått fin färg.

Låt svalna, skär i rutor och pudra med florsocker.

blåbärsrutor

4 Comments

  1. Åh! dessa underbara ”rutor” vilka bär du än använder. Tyvärr ligger Erics socker rent för högt så vi får ”nöja” oss med LCHF-kakor. Det går bra det med.

    • Hemma hos Andrea Reply

      Om ni gillar damsugare så får du får testa att göra mina arraksbollar á la Lchf, dem är jättegoda…

  2. Det var gott. Men istället för färsk frukt gjorde jag det med hemmagjord aprikos marmelad som blev kvar av en annan bakning. Och när man väl öppnat burken håller det inte så länge om man inte använder konserveringsmedel…
    Lite tips om du inte vill köra lchf men vill minska socker intaget. I många kakor, t ex i den här också kan man minska sockermängden gott och väl till hälften och det blir fortfarande gott och sött. Jag körde den här tom med 1,5 dl socker men på andra sidan marmeladen innehöll också lite mer socker jämfört färsk frukt som du använde. Det var jätte god så jag kan rekommendera alla att köra med lite mindre socker än vad vanliga recept skriver…! 🙂

    • Hemma hos Andrea Reply

      Ja det är en heeeel del socker i dessa kakor men dem är goda. Ska absolut testa med sylt eller marmelad någon gång, spännande. //Andrea

Write A Comment