Kladdkaka med After Eight
Kladdkaka med After Eight
Kladdkaka går att smaksätta med allt möjligt gott och denna variant med After Eight är en riktig höjdare. Kladdkaka är så otroligt enkelt och tacksamt att göra, för vem gillar inte en chokladig kladdkaka med glass och bär, den bästa desserten man kan tänka sig…
Kladdkaka med After Eight
2 ägg
3 dl strösocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smör
12 stycken After Eight
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och rör ner After Eight. Rör om ordentligt till chokladen smält och det är en jämn smet.
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.
Rör ner dem torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt sedan smörblandningen.
Smöra en form och pudra med kakao. (jag använder mig av en form med 23 cm i diameter)
Häll i smeten i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Låt kakan svalna och pudra sedan över lite florsocker.
Toppa med färska hallon och servera till vaniljglass eller grädde.