Citronmuffins
Citronmuffins
Detta är ett basrecept på frasiga muffins/cupcakes och jag tycker att det är gott att smaksätta dem med citron men det går lika bra utan.
Citronmuffins – 12 stycken
115 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl (115 g) strösocker
2 ägg
2 dl (115 g) vetemjöl
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker och rivet skal av 1 citron
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Placera ut pappersformar på en ugnsplåt eller muffinsplåt.
Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit, pösig smet.
Vispa sedan ner äggen, en i taget.
Vänd ner mjölet.
Rör ner mjölk och ev smaksättning. Det ska bli en krämig smet som går att skeda upp i formarna.
Ta en matsked och skeda över smeten i pappersformarna.
Grädda ca 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna.
Kontrollera att muffinsen är klara med en provsticka. De är klara om stickan är helt ren när du stuckit ner den i mitten av en muffin.
Lägg över muffinsen på galler och låt svalna helt om du vill dekorera dem.
2 kommentarer
Lena
Älskar bagarn! =)
Hemma hos Andrea
Ja, han är god =)