Bullar & muffins

Citronmuffins

 

Citronmuffins

Detta är ett basrecept på frasiga muffins/cupcakes och jag tycker att det är gott att smaksätta dem med citron men det går lika bra utan.

Citronmuffins – 12 stycken

115 g smör, rumstempererat

1 1/4 dl  (115 g) strösocker

2 ägg

2 dl (115 g) vetemjöl

2 msk mjölk

1 tsk vaniljsocker och rivet skal av 1 citron

 

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Placera ut pappersformar på en ugnsplåt eller muffinsplåt.

Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit, pösig smet.

Vispa sedan ner äggen, en i taget.

Vänd ner mjölet.

Rör ner mjölk och ev smaksättning. Det ska bli en krämig smet som går att skeda upp i formarna.

Ta en matsked och skeda över smeten i pappersformarna.

Grädda ca 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna.

Kontrollera att muffinsen är klara med en provsticka. De är klara om stickan är helt ren när du stuckit ner den i mitten av en muffin.

Lägg över muffinsen på galler och låt svalna helt om du vill dekorera dem.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.