Julbak & julgodis

Kanelsnittar

Kanelsnittar

Jag är inte så förtjust i hembakade pepparkakor, tycker att dem antingen smakar bränt eller så är dem alldeles för tjocka och mjuka men dem här kanelsnittarna är riktigt knäckiga och knapriga och smakar precis som en pepparkaka ska.

Undra om man kanske till och med kan kavla ut denna deg och göra pepparkaksfigurer, det måste jag testa för det är verkligen himmelskt goda kakor…

Kanelsnittar – ca 25 st

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

2 msk vaniljsocker

0,5 msk  kanel

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, socker och sirap krämigt med en elvisp.

Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, ingefära och blanda ner det i smeten.

Knåda till en deg.

Dela degen och rulla ut två längder.

Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite.

Räffla med en gaffel.

Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.

Låt kakorna svalna på plåten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.