Matiga sallader

Chévre & Valnötssallad med Honungsvinägrett

chevre

Chévre & Valnötssallad med Honungsvinägrett

Kombinationen av ljummen chévre, valnötter, krispig sallad och en vinägrett med smak av honung är himmelsk och ett perfekt tillbehör till varmrätten eller varför inte som förrätt. Jag har fått lite dille på chévreost just nu och denna enkla sallad både smakar och ser ljuvlig ut och jag serverade den tillsammans med stekt kycklingfilé och ett glas rödvin – lördagslyx!

Eftersom chévren är så krämig i sig och vinägretten ger en så god smak så tycker jag inte man behöver någon mer till utan det räcker alldeles utmärkt med denna goda sallad som tillbehör.

Trevlig helg…

chevre

Chévre & Valnötssallad – 4 portioner

1 påse blandad sallad

2 dl valnötter

200 g chévre

Flytande honung

 

Honungsvinägrett

1 msk flytande honung

1 msk vitvinsvinäger

1/2 dl rapsolja

1 krm salt

Nymalen svartpeppar

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva chévren och lägg i en ugnsform.

Ringla över lite honung.

Ställ in i ugnen i ca 10 minuter eller till osten blivit mjuk och börjat smälta.

Blanda under tiden ihop honungsvinägretten.

Skölj salladen och lägg på ett fat.

Toppa med chévre och valnötter.

Ringla över honungsvinägretten.

8 Comments

  • farmor

    Tyvärr såg jag detta läckra recept först när jag redan hade bestämt och inhandlat till dagens middag. Men helt bestämt ska jag pröva på snarast.

    • Hemma hos Andrea

      Åhh så gott, perfekt väder för en god chèvresallad. Trevlig kväll och hoppas det smakar. Kram Andrea

      • Sandra

        Det var mycket uppskattat 🙂 brukar göra en annan variant med bacon, svamp , sallad, coctailtomater, rödlök som jag ringlar Crema di balsamico över! Getosten ringlar jag honung över!

        Lade förresten till färska hallon i vinigretten 🙂 blev supergott

    • Hemma hos Andrea

      Åhh vad roligt att det uppskattades. Finns inget godare än chèvre. Trevlig kväll/Andrea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.