Bröd & Matiga Mackor

Parmesankex

blomkålssoppaParmesankex

Gjorde krispiga parmesankex häromdagen, väldigt gott och väldigt enkelt. Det enda man behöver är riven ost och ev lite salt, in i ugnen i några minuter och servera till soppa eller till ostbrickan kanske. Man kan säkert variera dessa kex med olika kryddor, jag toppade mina med flingsalt…

parmesankex

Parmesankex

Riven parmesanost (1 dl riven ost blir 4 kex)

Flingsalt

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Riv osten.

Lägg bakplåtspapper på en plåt.

Lägg små högar ost på plåten.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills kexen fått fin färg.

Srö över lite flingsalt och låt svalna.

 

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.