Kesobröd Lchf
Kesobröd Lchf
Inspiration till detta kesobröd har jag även det hittat på 56kilo.se. Hade inte alla ingredienser som egentligen skulle vara i brödet så jag fick improvisera lite och det blev väldigt gott. Bytte ut kokosnötsmjöl mot hasselnötsmjöl och kruskakli mot linfrön. Hade i ca 1 tsk kokosolja men det hoppar jag nog över nästa gång för kokosmaken blev lite för skarp för min smak, men det finns även kokosolja utan smak och det kanske passar bättre.
Originalreceptet på kesobrödet hittar ni här…
Kesobröd Lchf – 8 bitar
3 ägg
1/2 liten burk keso, 125 g
1 dl hasselnötsmjöl
1 msk fiberhusk
4 msk linfrö
2 tsk bakpulver
1 tsk kokosolja
1 nypa salt
Flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser och rör om ordentligt.
Platta ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper.
Strö över lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Skär brödet i bitar.
2 kommentarer
farmor
Läste på någon LCHF-blogg att kokossmaken blir mindre genomträngande om man låter ”röran” vila ett tag innan man smetar ut den på plåten och gräddar. En blogg som också har gott LCHF bröd är ”birgittahoglundsmat”. Det kan annars vara svårt med bröd utan vårt kära ”mjöl”.
Hemma hos Andrea
Du har helt rätt, man kan inte jämföra lchf bröd med vanligt bröd, inget går väl upp mot en nygräddad baguette eller saftig limpa men det är kul att exprimentera lite.
Birgittahoglundsmat har jag faktiskt trillat in på tidigare, många spännande recept.