Okategoriserade

Kolapannacotta med Karamelliserade Pecannötter

pannacottapannacotta

Kolapannacotta med Karamelliserade Pecannötter

I helgen gav jag mig på den karamelliserade mjölken och det resulterade i en kolapannacotta med karamelliserade pecannötter med flingsalt – såååå gott! Sökte efter recept innehållande karamelliserad mjölk och fasnade tillslut för detta recept som jag hittade på en blogg som heter byblondie.se som är en fantastiskt fin blogg med härliga recept och vackra bilder, man blir verkligen inspirerad så har ni missat byblondie, kika in här…

Tillbaka till pannacottan – den är väldigt enkel att tillaga och känns riktigt lyxig. Den lena kolasmaken kombinerat med dem salt-söta pecannötterna är gudomlig! Både pannacottan och dem karamelliserade nötterna går att förbereda långt innan desserten ska serveras vilket är perfekt om man ska ha middagsgäster och denna underbart goda dessert kommer garanterat imponera…

pannacottapannacotta

Kolapannacotta 4-8 portioner

3 dl grädde

1/2 burk karamelliserad mjölk/dulche de leche

2,5 gelatinblad

1 krm bourboun vaniljpulver

 

Gör så här

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Blanda grädde, dulche de leche och vaniljpulver i en kastrull.

Värm långsamt på medan du vispar så att dulche de lechen smälter i grädden.

Det ska bara värmas upp väl, inte kokas.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma kolagrädden.

Vispa tills gelatinbladen lösts upp helt.

Låt svalna lite och häll sedan upp i portionsformar (antalet portioner beror på hur stora formar man väljer, jag valde att göra 8 mindre portioner).

Täck formarna med plastfolie och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller tills de stelnat.

 

Karamelliserade Pecannötter

100 g pecannötter

3 msk vatten

1 dl rårörsocker

1 tsk flingsalt

 

Gör så här

Rosta pecannötterna lätt i en het och torr panna.

Lägg sedan undan nötterna i en skål så länge.

Blanda vatten, socker och salt i stekpannan och koka ihop under omrörning i ca 2-3 minuter tills det tjocknat lite.

Häll i pecannötterna och blanda väl.

Låt koka ihop medans du rör hela tiden.

Häll upp de karamelliserade pecannötterna på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna helt.

När nötterna svalnat så hacka dem grovt.

Toppa pannacottan med nötterna och vispad grädde.

6 kommentarer

 • farmor

  Här rinner ”snålsaften” som vanligt. Vilka fantastiska ”kreationer” du åstadkommer. Tyvärr är socker inte precis grejen i vårt hushåll. Men jag njuter av bilderna. Det går bra det med.

  • Hemma hos Andrea

   Haha, ja du får föreställa dig hur det smakar 😉 Går ju inte direkt att jämföra dem sockerfria ”godsakerna” med det som faktiskt innehåller socker, men jag tycker också att Lchf arraksbollarna är riktigt goda…

 • Karro

  Åhhhhhhhhh!!!! Jag dör så gott 🙂 Så lustigt…Emil har haft dille på pannacotta det senaste halvåret och han har prövat att göra massa olika sorter men ingen i din kaliber så jag var genast tvungen att visa honom vad du hade gjort och han blev helt lyrisk och sa att jag skulle hälsa – SNYGGT JOBBAT 🙂 han kommer nog att göra den här hemma inom kort MUMS

  • Hemma hos Andrea

   Åhh vad roligt, tack så mycket! Den var riktigt god, ni måste berätta sen vad ni tyckte om ni testar att göra den, alltid kul att höra vad andra tycker, smaken är ju så olika. Men alltså bara dem karamelliserade pecannötterna are to die for………

   🙂 🙂 🙂

   Fick Emil till någon höjdar-pannacotta då? Gillar ni lakrits?
   Hälsa

 • Emelie

  Hej!
  Tror du det går bra med 2 gelatinblad? Känns/ser ut som att den är väldigt fast i konsistensen? Eller blir det bra med 2 1/2? 🙂 Jag ska bjuda 11 personer på middag, hur tror du det blir om jag 3 dubblar recepten men endast använder 1 burk mjölk? Blir kolasmaken mesig då kanske?
  Tack!

  • Hemma hos Andrea

   Hej! Jag tycker att den är fantastiskt god så som receptet är angivet men du kan ju alltid testa att minska på gelatinet, tror absolut att det funkar. Till Baileyspannacotta brukar jag använda två gelatinblad till 4 dl grädde och 1 dl baileys och det blir ju ungefär samma mängd vätska som i denna pannacotta och den är perfekt i konsistensen så det funkar nog att minska på gelatinet. Vågar faktiskt inte svara på om smaken blir för mesig om du minskar på mjölken men du får gärna berätta hur det blev om du minskar på mängderna. Lycka till/Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.