Sallad & grönsaker

Ratatouille

ratatouille

Ratatouille

Ratatouille är en tomat och grönsaksröra som är väldigt gott till grillat, att doppa bröd i eller som fyllning i paj. En ratatouille innehåller paprika, zucchini, aubergine, lök, vitlök och krossade tomater och tillagar sig i princip själv. Man skivar grönsakerna och låter sedan röran stå och puttra i 1-2 timmar…

Ratatouille är ett väldigt nyttigt och magert tillbehör och man kan servera det antingen som huvudtillbehör eller som sås till exempelvis grillad kycklingfilé…

ratatouille

Ratatouille 4-6 portioner

1 röd paprika

1 gul paprika

1 aubergine

1 zucchini

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 burkar krossade tomater á 500 g styck

1/2 tsk socker

salt & svartpeppar

Olivolja

 

Gör så här

Hacka vitlöken.

Tärna grönsakerna och löken.

Bryn allt i en stekpanna med olivolja så att dem blir lite mjuka.

Häll över krossade tomater och strö över strösocker.

Låt puttra i ca 1-2 timmar.

Rör om emellanåt och mosa grönsakerna lite med en slev.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.