Vitlöksfräst zucchinitagliatelle
Vitlöksfräst zucchinitagliatelle
Istället för spaghetti brukar jag koka riven zucchini i lättsaltat vatten men igår testade jag att steka zucchinin i smör, lite pressad vitlök och salt istället och det blev så gott! Konsistensen blir nästan som tagliatelle, att jag inte testat detta tidigare! Nästa gång slänger jag i lite skivade champinjoner och chili också och toppar med riven parmesanost. För att få långa zucchinistrimlor använder jag en grönsaksstrimlare från märket Gefu men har man inte en sådan kan man hyvla zucchinin med en osthyvel på längden och sedan skära strimlor med en kniv.
8 kommentarer
farmor
Vilket bra tips. Du är bara så himla kreativ. Jag som alls inte är ”pastafreak” ser detta som ett framtida tilltugg till kött alla kategorier. Kram – kram
Hemma hos Andrea
Zucchini går verkligen att göra mycket gott med och vitlök höjer väl allt 😉
Therese
Spännande sätt att tillaga zuccini på, tack för tipset!
Hemma hos Andrea
Jättegott! 🙂 Kram kram
johanna
Mums, ska jag testa! Tips är att använda potatisskalare, får man fina och smala strimlor diretkt!
Hemma hos Andrea
Jamen visst, potatisskalaren funkar ju också 🙂 Ha en fin dag!
Elvy
Hej!
Ser jättegott ut det där! Här är ett av mina favoritrecept på lasagne med zucchini:
http://elvasrecept.se/lasagne-med-zucchini/
Hemma hos Andrea
Hej! Tack för tipset, såg verkligen gott ut//Andrea