Tårtor & desserter

Pannkakstårta

pannkakstårta

Pannkakstårta

Pannkakstårta är en riktig favorit hos barnen och eftersom det är så otroligt enkelt att göra kan dem kan även vara med och göra tårtan. Vispa grädde, blanda i sylt, bre pannkakorna, lägga på bär och självklart slicka gräddskålen. Man kan absolut grädda pannkakorna dagen innan tårtan ska serveras så har man sparat tid till annat.

pannkakstårta

Pannkakstårta

1 sats pannkaksmet (recept nedan)

3 dl vispgrädde

1,5 dl jordgubbsylt

1 ask färska hallon

1 ask färska blåbär

citronmeliss

florsocker

 

Frasiga Pannkakor – ca 12 stycken

4 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

3 msk smält smör

1 dl mineralvatten eller iskallt kranvatten.

Smör till stekning

 

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke.

Blanda mjölet och hälften av mjölken till en klumpfri smet.

Tillsätt sedan resten av mjölken.

Knäck i äggen, ett i taget.

Smält smöret i stekpannan och häll det i smeten.

Ställ i kylskåpet i ca 30 minuter.

Ta ut bunken och tillsätt vatten.

Lägg en klick smör i stekpannan och stek pannkakan på medelhög värme i någon minuter på varje sida.

Lägg en ny klick smör för varje pannkaka då blir dem riktigt frasiga och fina.

Låt pannkakorna svalna helt.

Vispa grädde och blanda i sylt.

Varva pannkakorna med grädde.

Toppa med färska bär.

Pudra över florsocker.

pannkakstårta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.