Ljummen Grönsallad
Ljummen Grönsallad
Den här salladen är så god och fräsch, vi gör den väldigt ofta på sommaren till allt grillat. Den innehåller endast gröna grönsaker så som babyspenat, sparris, broccoli, sockerärtor och avocado. Grönsakerna är lätt kokta i saltat vatten, över salladen ringlar man en god olivolja, pressar över färsk citron och toppar med flingsalt…
Ljummen Grönsallad – 4 portioner
1 påse babyspenat
2 avocado
1 knippe färsk sparris
1 förp sockerärtor
2 broccolibuketter
1 citron
olivolja
flingsalt
Gör så här
Skölj alla grönsaker.
Skär av nedersta delen på sparrisen.
Dela broccolin i mindre bitar.
Skiva avocadon.
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
När vattnet kokar lägg i sparrisen och låt koka i ca 1 minut.
Efter 1 minut lägg i broccolin och låt koka i ytterligare ca 2 minuter.
Efter 2 minuter lägg i sockerärtorna och låt koka i 1 minut till.
Häll av vattnet i ett durkslag.
Lägg babyspenaten på ett stort fat.
Lägg över dem ljumna grönsakerna och avocado.
Ringla olivolja över salladen och pressa en citron.
Strö över lite flingsalt.
Servera.