Cake Pops
Cake Pops
Nu är Popcakemaskinen invigd och visst blev det perfekt runda sockerkaksbollar. Jag har gjort sockerkakssmeten efter receptet som var i foldern man fick med maskinen. Gjorde tre olika smaker, saffran, choklad och vanilj med citron, samtliga doppade i Marabou mjölkchoklad. Jag personligen är inget större fan av cake pops, jag föredrar en saftig sockerkaka eller klassiska kokosbollar men dem är sååååå roliga att göra.
1 sats sockerkakssmet (recept nedan)
200 g Marabou mjölkchoklad
Vispgrädde
Gör så här
Hetta upp popcakemaskinen.
Blanda smeten och fyll popcakemaskinen med ca 2 tsk smet per hål.
Grädda i ca 4-6 minuter.
Plocka ut popcakes och låt svalna helt på galler.
Sätt en pinne i popcaken.
Smält choklad över vattenbad och blanda i lite grädde så att chokladen blir rinnigare och mer lättarbetad.
Doppa popcaken i choklad och sedan i strössel.
Låt svalna i kylen.
Cake Pops med smak av Saffran – ca 24 st
Blanda samtliga ingredienser med en elvisp.
165 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
60 g strösocker
75 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 påse saffran 0,5 g
Cake Pops med smak Choklad – ca 24 st
Blanda samtliga ingredienser med en elvisp.
165 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
60 g strösocker
75 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2,5 msk kakao
Cake Pops med smak av Vanilj & Citron – ca 24 st
Blanda samtliga ingredienser med en elvisp.
165 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
60 g strösocker
75 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
rivet skal från en citron (kan uteslutas)
2 kommentarer
Felicia
Hej!
Var köper du fler pinnar till cake popsen? 🙂 Använder du bara de som följde med maskinen?
Hemma hos Andrea
Hej! Det enklaste är nästan att beställa på nätet, FikaMera har massa roliga baktillbehör. Tryck på länken så hittar du pinnar till cake popsen. Trevlig helg/Andrea
http://www.fikamera.se/plastpinnar–pastell-60-st-15-cm-p-1334-c-219.aspx