Saffranssnittar
Saffranssnittar
Kolasnittar är en favoritkaka, knaprig, krispig och samtidigt lite seg. Man kan smaksätta kolasnittar med olika ingredienser och mina favoriter är kanelsnittar och kolasnittar med ingefära och dem sistnämnda bara måste ni testa om ni missat dem, så otroligt goda. Idag gjorde jag en annan julig kolasnitt, nämligen saffranssnittar…
Saffranssnittar – ca 25 st
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 pkt saffran (0,5 g)
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda lite av sockret med saffran i en mortel.
Vispa smör, socker och sirap krämigt med en elvisp.
Tillsätt saffran.
Blanda vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker och blanda ner det i smeten.
Knåda till en deg.
Dela degen och rulla ut två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem.
Räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.
Låt kakorna svalna på plåten.
2 kommentarer
Rebecka
Det verkar väldigt gott 🙂
Det ska man kanske pröva!
Hemma hos Andrea
Det tycker jag 😉 Men ska du testa några snittar ska du absolut göra dem med ingefära, dem är sååå goda 🙂