Bakad Potatis med Räkröra
Bakad Potatis med Räkröra
Vet du hur enkelt och snabbt det går att göra en bakad potatis, 10 minuter i micron! Och under tiden potatisen tillagas slänger man ihop denna goda, enkla och magra räkröra som består av keso, cremefraiche, räkor, citron, dill, röd lök, kaviar, salt och svartpeppar. Snabbmat! När potatisen är klar så skär du ett kryss och gröper ur lite potatis och fyller på med räkröran. Den röran som inte får plats kan du servera i en liten skål bredvid. Toppa potatisen med en dillkvist och en citronskiva.
Bakad Potatis med Räkröra – 1 portion
1 bakpotatis
1 dl keso
1 msk cremefraiche
1/2 citron
1/2 liten röd lök
1 tsk kaviar eller stenbitsrom
2 dl handskalade räkor
ca 2 msk färsk dill
salt
svartpeppar
Gör så här
Skölj potatisen.
Lätt potatisen på ett fat och kör i micron på full effekt i 10 minuter.
Blanda keso och cremefraiche.
Tillsätt finhackad röd lök, hackad färsk dill och kaviar.
Pressa i lite färsk citron.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda ner räkorna.
Skär ett kryss i potatisen och gröp ur lite.
Fyll potatisen med räkröran och toppa med en dillkvist.
Servera potatisen med en sallad.
4 kommentarer
farmor
Roligt att bli påmint om den kära gamla bakade potatisen, som var så populär för sådär 10 år sedan, innan pastan tog över helt i många hushåll. Jag tror jag fyller den med fiskbodens mumsiga räksallad, en dag när jag vill festa till det vid lunchtid. Kram från farmor.
Hemma hos Andrea
Det låter inte helt fel 🙂
Trevlig helg, kram
Sofia
Åh vad gott! Det där har jag inte ätit på år och dar så det ska jag nog kopiera snart.
Hemma hos Andrea
Hej Sofia! Jag hade inte heller ätit det på hur länge som helst, hade liksom glömt bort det helt och hållet, men såå gott och enkelt att slänga ihop.
//Andrea