Potatis & rotfrukter

Bakad Potatis med Räkröra

bakad potatis

Bakad Potatis med Räkröra

Vet du hur enkelt och snabbt det går att göra en bakad potatis, 10 minuter i micron! Och under tiden potatisen tillagas slänger man ihop denna goda, enkla och magra räkröra som består av keso, cremefraiche, räkor, citron, dill, röd lök, kaviar, salt och svartpeppar. Snabbmat! När potatisen är klar så skär du ett kryss och gröper ur lite potatis och fyller på med räkröran. Den röran som inte får plats kan du servera i en liten skål bredvid. Toppa potatisen med en dillkvist och en citronskiva.

 

Bakad Potatis med Räkröra – 1 portion

1 bakpotatis

1 dl keso

1 msk cremefraiche

1/2 citron

1/2 liten röd lök

1 tsk kaviar eller stenbitsrom

2 dl handskalade räkor

ca 2 msk färsk dill

salt

svartpeppar

 

Gör så här

Skölj potatisen.

Lätt potatisen på ett fat och kör i micron på full effekt i 10 minuter.

Blanda keso och cremefraiche.

Tillsätt finhackad röd lök, hackad färsk dill och kaviar.

Pressa i lite färsk citron.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Blanda ner räkorna.

Skär ett kryss i potatisen och gröp ur lite.

Fyll potatisen med räkröran och toppa med en dillkvist.

Servera potatisen med en sallad.

 

4 Comments

  • farmor

    Roligt att bli påmint om den kära gamla bakade potatisen, som var så populär för sådär 10 år sedan, innan pastan tog över helt i många hushåll. Jag tror jag fyller den med fiskbodens mumsiga räksallad, en dag när jag vill festa till det vid lunchtid. Kram från farmor.

    • Hemma hos Andrea

      Hej Sofia! Jag hade inte heller ätit det på hur länge som helst, hade liksom glömt bort det helt och hållet, men såå gott och enkelt att slänga ihop.
      //Andrea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.