LCHF,  Pannkaka & omelett

Omelett med Sparris, Getost & Baconströssel

omelett

Omelett med Sparris, Getost & Baconströssel

Omelett är en perfekt lunch när man bara vill ha något enkelt och snabbt. Söndagsomeletten består av färsk sparris, smulad getost och knaperstekt baconströssel.

 

Omelett – 1 person

2 ägg

en skvätt grädde

1 krm sambal oelek

salt

svartpeppar

getost

1/2 paket bacon

sparris

 

Gör så här

Skiva bacon i små bitar.

Stek baconet knaperstekt i en stekpanna.

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.

När vattnet kokar lägg i sparrisen och låt koka i ca 2 minuter. Häll av vattnet.

Vispa ägg och grädde i en bunke och tillsätt sambal oelek, salt och svartpeppar.

Värm en stekpanna med smör och häll i äggblandningen.

Gör små hål i omeletten med en stekspade så att smeten rinner ner och hela omeletten blir gräddad.

När omeletten börjar bli klar smula över getost och toppa med bacon och sparris.

Servera med en sallad.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.