Okategoriserade

Havregrynsgröt

havregrynsgröt

Havregrynsgröt

Just nu är det havregrynsgröt med mjölk och jordgubbssylt som är barnens favoritfrukost. Det är både gott, mättande och billigt och jag är väldigt glad att dem tycker om det. Vi försöker variera frukosten så det inte blir tjatigt och tråkigt för visst är det väl egentligen ganska trist att äta samma frukost dag ut och dag in. Ibland blir det smoothies, knäckebröd, mjukt bröd, kräm eller yoghurt och vi försöker avsluta varje måltid med en frukt.

 

Havregrynsgröt – 1 portion

1 dl havregryn

2 1/4 dl vatten

en nypa salt

Gör så här

Blanda allt i en djup skål.

Kör i micron på full effect i ca 2 minuter (2 min & 15 sek i min micro)

Rör om och servera.

 

7 kommentarer

 • farmor

  Så bra att variera med havregryn då och då. Inte minst med hänsyn till att alla ”hälsorapporter” entydigt pekar på de små grynens välgörande effekter på våra kroppar. I övrigt tycker jag du är så himla duktig på att ”presentera” alla sorters mat för dina barn. Härligt att få sådana ungar på besök i motsats till dom som man alltid ska fixa ”specialkost” till när det är bjudning.

  • Hemma hos Andrea

   Hej! Visst är dem fina, har köpt den på Zara Home i Spanien. Älskar dem!
   Trevlig midsommar/Andrea

 • Camilla Ekheim

  Jag börjar alltid min dag med havregrynsgröt, tråkigt kan tyckas, men när det kommer till frukost, är jag ingen fan av stora förändringar…förutom när det är hotellbuffe

 • Jennifer

  Jag äter också gröt till frukost, tyvärr gick det bra att servera det till min 3 åring ungefär fram tills 2-2,5 års ålder, numera vägrar han äta det 🙂 fina tallrikar också, vart har du hittat dem?

  • Hemma hos Andrea

   Ja dem ändrar sig snabbt, det som funkar ena dagen kanske inte funkar nästa dag! Tallrikarna är från Ikea, säljs på barnavdelningen./Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.