
Crunch till glass
Crunch till glass
Sommarens enklaste dessert måste vara jordgubbar med vaniljglass, kan aldrig bli fel och uppskattat av stora som små. När det kommer till vaniljglass så tycker jag Sias gräddglass är den bästa. Vill du lyxa till gubbarna lite gör en plåt med crunch och strö över glassen, så gott! Gjorde vaniljpannacotta i helgen och det blev lite crunch över så vi festade till det lite denna enkla tisdag med glass, jordgubbar, blåbär och crunch till efterrätt.
Crunch till glass – ca 3 dl
80 g smör, rumstempererat
2 dl vetemjöl
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Fördela med fingertopparna till små smulor.
Bre ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Rör om några gånger så att det inte blir bränt.
Hacka smulorna med en stekspade och låt svalna.
Förvara i en burk med lock.


En kommentar
farmor
Här kommer en liten grövre variant på Crunch:
4 msk havregryn
2 msk pumpakärnor
1 msk hackad mandel
1 msk kokosflingor
1 msk honung
½ msk rapsolja
Ugn 150 gr
Bl alla torra ingredienser
Värma olja och honung ihop och slå över grynblandningen
Rör runt och bre ut på bakplåtspapper
Rosta till fin gyllen färg
Rör runt var femte minut så att röran inte bränns.