Vaniljcupcakes med vit choklad frosting
Vaniljcupcakes med vit choklad frosting
Små fina cupcakes toppade med en len frosting med smak av vit choklad och vanilj. Egentligen föredrar jag muffins i sin enkelhet precis som den är utan någon frosting, glasyr eller dekoration men det är ju så roligt att pynta dessa små bakelser. Vi var på bröllop för några helger sedan och istället för bröllopstårta bestod desserten av små rosa cupcakes som var gudomligt goda och vackra.
Jag har tillagat själva muffinsen i vanliga muffinsformar och sedan stoppat ner dem i små portionsskålar för att det ska se lite festligare ut. Skålarna kommer från Lagerhaus och kostar 15 kronor styck.
Vaniljmuffins – 10 stycken
115 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl (115 g) strösocker
2 ägg
2 dl (115 g) vetemjöl
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Placera ut pappersformar på en ugnsplåt eller muffinsplåt.
Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit, pösig smet.
Vispa sedan ner äggen, en i taget.
Vänd ner mjölet.
Rör ner mjölk och vaniljsocker. Det ska bli en krämig smet som går att skeda upp i formarna.
Ta en matsked och skeda över smeten i pappersformarna.
Grädda ca 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna.
Kontrollera att muffinsen är klara med en provsticka. De är klara om stickan är helt ren när du stuckit ner den i mitten av en muffin.
Lägg över muffinsen på galler och låt svalna helt om du vill dekorera dem.
Vit Chokladfrosting – 10 st cupcakes
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
5 dl florsocker
1 krm äkta vaniljpulver
Gör så här
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något.
Vispa smöret fluffigt och tillsätt chokladen och vispa en stund till.
Tillsätt florsocker och philadelphiaost.
Vispa till en len och fluffig smet och tillsätt vaniljpulver.
Lägg frostingen i en spritser och spritsa över muffinsarna.
Toppa med skivade jordgubbar och blåbär.
2 kommentarer
Johanna
Adoptera mig snälla!
Hemma hos Andrea
Haha 😉