Pannkaka & omelett

Omelett med färskost

omelett

Omelett med färskost

En riktig snabblunch, omelett med bacon, ruccola och philadelphiaost med vitlök och örter. På sommaren när det är varmt är man inte alltid sugen på så matig lunch och då är en omelett perfekt. Man kan variera smaksättningen utefter allas smak, tycke och önskemål och använda sig utav det som finns hemma.

omelett

Omelett – 2 personer

4 ägg

en skvätt grädde

1 krm sambal oelek

salt

svartpeppar

1 pkt bacon

2 nävar ruccola

Philadelphiaost (jag använde vitlök & örter)

 

Gör så här

Blanda ägg, grädde, sambal oelek, salt och peppar i en bunke.

Värm en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.

Gör små hål med en stekspade så smeten rinner ner i hålen.

Skiva baconet och stek i en annan stekpanna.

Toppa omeletten med bacon, ruccola och lite philadelphiaost.

Dela omeletten i två.

 

 

2 Comments

  • Rebecka

    Detta ser väldigt gott ut.
    Jag älskar ruccola,men har nu köpt sådan värdig ruccola i påse från ica ungefär 2 gånger,salladen var så fruktansvärt besk och stark att jag fick kasta den.
    Måste vara något fel på den väl?
    Vad köper du för sort?

    • Hemma hos Andrea

      Hej Rebecka.
      Ja ibland är ruccolan riktigt besk och smakar illa. Jag brukar köpa olika märken och det är lite chansning varje gång men jag brukar välja småbladig ruccola. Oftast köper jag nog Dole.

      Ha en trevlig dag/Andrea

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.