Okategoriserade

Ekologiska Ägg

äggägg

Ekologiska Ägg

Sedan en tid tillbaka köper jag endast ekologiska ägg och efter att jag börjat med det har jag väldigt svårt att äta icke ekologiska ägg, dem smakar liksom inte gott. Jag börjar mer och mer intressera mig för ekologiskt och närodlat, att läsa innehållsförteckningar och inse hur otroligt mycket skit vi får i oss. Börjar byta ut en del produkter mot ekologiskt, långt ifrån allt men en början i allafall. Jag är inte alls så insatt i detta men det har fångat mitt intresse och jag kommer byta ut fler produkter mot ekologiskt i framtiden och inte minst när det kommer till frukt och grönsaker. Jag har tidigare tipsat om en blogg – ceciliafolkesson.se, en väldigt inspirerande hälsoblogg med stort fokus på ekologiskt, naturlig mat, träning och LCHF/Paleo kost.

 

Hur avläser man då koderna på äggen för att veta om dem är ekologiska eller inte? Se nedan bild från Livsmedelsverket. Första siffran i koden är alltså den siffran du ska kika på och är det en nolla så är det ekologisk produktion.

ägg

2 kommentarer

 • Karro

  Skitbra inlägg, det är viktigt med ekologiskt och jag försöker köpa så mycket jag kan, men helt ärligt så har jag inte alltid råd, tex kött och liknande är inte bara några kronor dyrare som en mjölk är tex.
  Såg ett exempel som en stormarkand hade gjort (tror det var maxi) då dom plockat ihop en kundvagn med helt vanliga basvaror för en barnfamilj och så en exakt likadan vagn fast allt var ekologisk…det skiljer 1000-lappar i slutändan vilket är helt galet! Men tack och lov så börjar fler och fler få upp ögonen för detta och då sjunker ju priserna en aning 🙂
  Ses på lördag 🙂 PUSS

  • Hemma hos Andrea

   Precis som du säger så är vissa produkter mycket dyrare men tittar man på frukt och grönt skiljer det inte alltid så många kronor medan kött kan vara det dubbla priset. Det känns bättre att köpa ekologiskt men jag håller med dig om att man har inte alltid råd att köpa ekologiskt rakt igenom så man får helt enkelt börja någonstans. Äggen är så värt dem extra kronorna!!! 🙂 ses på lördag, kraaaaam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.