Köttfärs

Köttfärsås

köttfärsåsärtor

Köttfärsås

Det blir en del köttfärsås här hemma, barnen tycker om det och resterna är perfekt att frysa in eller ha som lunch dagen därpå. Brukar variera köttfärsåsen lite, ibland blir det med grädde och ibland cremefraiche, ibland med passerade tomater och ibland krossade, röd eller gul lök, alltid massa vitlök, olika kryddor, ja det går att göra en köttfärsås på många olika sätt men det är alltid gott. Hade i lite lantbuljong från Renée Voltaire i dagens köttfärsås och det blev väldigt gott.

ljusköttfärsås

Köttfärsås – 4 port

500 g köttfärs

1 röd lök

3 vitlöksklyftor

salt

svartpeppar

2 msk tomatpuré

paprikapulver

1 tsk lantbuljong från Renée Voltaire

500 g passerade tomater

1 dl matlagningsgrädde

 

Gör så här

Bryn köttfärsen i smör.

Finhacka löken och blanda ner i köttfärsen.

Pressa i vitlök.

Tillsätt tomatpuré, kryddor och passerade tomater.

Häll i grädde och låt puttra några minuter.

 

7 kommentarer

 • farmor

  Du lägger alltid upp maten så inbjudande. Fräscht och färgrikt. Så klokt, så klokt. Inte minst när man har småbarn. ”Ögongodis” ger aptit och matlust. Visst är RV lantbuljong en hit. Har ibland en tsk i salladsdressingen. Inte dumt det heller.

  • Hemma hos Andrea

   Tack 🙂 Barnen älskar att plocka bland grönsakerna och dem tycker att det är roligt att lägga upp maten på tallriken själv. Det får dem alltid göra på förskolan.

   Lantbuljongen är riktigt god, älskar den!

 • farmor

  Apropå eko-mat, grön mat och sund mat fick jag tips om en eko-butik på Odengatan, som tydligen skulle ha ALLT. Både kosmetik, krämer, matvaror, juicer m.m. Kan kanske vara värt ett besök. Rätt så behändigt med allt samlat under en ”paraply”. Men du kanske redan känner till stället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.