KYCKLING

Kyckling & serranoskinka i balsamicosås

kyckling balsamico

Kyckling & serranoskinka i Balsamicosås

Kyckling är en favorit och bra recept på kyckling är alltid välkommet. Man kan göra så otroligt mycket med kyckling och jag har alltid minst en påse fryst kycklingfilé hemma. Den här kycklingrätten tillagar sig själv i ugnen och får ligga och gotta till sig i en krämig sås med smak av vitlök, oregano och balsamvinäger. Perfekt till pasta! Jag lindar in kycklingen i antingen serranoskinka eller bacon och det gör kycklingen riktigt mör och saftig.

Tomat & löksallad är väldigt gott till denna rätt och du blandar då bara halverade körsbärstomater och hackad röd lök i en skål, salta och peppra och ringla över lika delar vitvinsvinäger och olivolja.Kyckling med balsamicosås – 4 portioner 

4 kycklingfilé

1-2 paket serranoskinka eller bacon

salt

svartpeppar

oregano

5 dl matlagningsgrädde (jag använde 26%)

4 msk balsamvinäger

2 msk koncentrerad kycklingfond

4 pressade vitlöksklyftor

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och oregano.

Linda in kycklingen i serranoskinka eller bacon.

Bryn kycklingen i en stekpanna med smör så att den får en fin yta.

Lägg kycklingen i en ugnsform.

Blanda grädde, balsamvinäger, fond och pressad vitlök i stekpannan.

Häll såsen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Servera till pasta.

 

5 kommentarer

    • Hemma hos Andrea

      Hej Ulla. Förlåt för så sent svar, hade missat ditt meddelande. Är lite dålig på att kika in här för tillfället. Balsamvinägern jag använder är röd och påminner om olivolja både i konsistens och utseende på flaskan. Kan ibland stå balsamico på vissa flaskor men det ska inte vara den där lilla plastflaskan med lite ”segare” innehåll utan mer som olivolja. Ha en fin dag/Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.