Hollandaisesås med dill & citron – LCHF
Hollandaisesås med dill & citron – LCHF
Att tillaga lax i ugnsfolie går både snabbt och det är väldans gott. Lägg laxen i en form med ugnsfolie, (ett lagom stort folieark så att det går att sluta folien till ett paket), peppra och salta laxen, strö över lite färsk dill, hyvla över smör och toppa med några citronskivor. Slut folien runt laxen och tillaga mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Servera med hemmagjord Hollandaisesås, en god sallad och kokt potatis för den som önskar det.
Hollandaisesås med dill & citron – LCHF – ca 4 portioner
150 g skirat smör
2 äggulor
1 msk pressad citron
1 msk cremefraiche
salt
vitpeppar
Rivet skal från 1/2 citron
Hackad färsk dill, ca 1/2 dl
Gör så här
Smält smöret på låg värme i en kastull.
Lägg äggulor, citronsaft och cremefraiche i en mixer, salta och peppra.
Sätt igång stavmixern och häll sakta i det skirade smöret i en jämn stråle.
Skirat smör innebär att du silar det smälta smöret och använder endast det genomskinliga och inte det vita i botten.
Riv citronskal och hacka dill och rör ner i såsen.