RAW chokladbollar med nötter, dadlar & Macapulver
RAW chokladbollar med nötter, dadlar & Macapulver
Gör egna nyttiga chokladbollar att ta med som mellis eller till fikat. En av mina favoriter är jordnötsbollar med Acaipulver och denna gång använde jag Macapulver och Cacao Nibs. Macapulver är rikt på vitamin C, kalium, kalcium, järn, zink, koppar, mangan och jod. Blandade i lite av det som fanns hemma och dem blev riktigt goda, även barnen tyckte om dem och det är väl bra betyg om något! Förvara chokladbollarna i frysen och ta fram en stund innan servering.
RAW Chokladbollar med nötter, dadlar & Macaoulver – ca 8 stycken
1,5 dl naturella nötter, (jag hade paranötter, valnötter och pistagenötter)
2 tsk cacao nibs
1 tsk Macapulver
6 urkärnade dadlar
1 tsk Raw kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk cacao
Kokosflingor och hasselnötter till garnering
Gör så här
Blanda nötter, cacao nibs och Macapulver i en mixer till ett mjöl.
Blanda i övriga ingredienser och mixa till en fast smet.
Forma små bollar.
Mixa kokosflingor och hasselnötter till mindre bitar i en mixer och rulla bollarna.