Sockerfritt

Chokladbollar av Dadlar

chokladbollar av dadlar

Chokladbollar av Dadlar

Dessa utsökta små chokladdoppade bollar gjorda på endast dadlar, jordnötssmör, kakao och vaniljpulver är försvinnande goda, påminner nästan lite om fudge i konsistensen. Jag doppade bollarna i smält 70% choklad med pecannöt och havssalt, såååå gott! Kanske kan vara något att fylla påskägget med.

chokladbollar av dadlar

 

Chokladbollar av Dadlar – ca 16 st

12 färska dadlar

2 msk jordnötssmör (sockerfri – jag använde Crunchy från Green Choice)

1 tsk kakao

en nypa vaniljpulver

60 g mörk choklad att doppa chokladbollarna i

 

Gör så här

Kärna ur dadlarna.

Blanda dadlar, jordnötssmör, kakao och vaniljpulver i en blender.

Mixa till en jämn smet och rulla små bollar.

Låt stå i frysen i ca 1 timme.

Smält chokladen över vattenbad och doppa bollarna med hjälp av en matsked.

Lägg bollarna på bakplåtspapper och förvara i kylen.

chokladbollar

2 Comments

  • farmor

    Kära lilla barnbarn! Du har då alltid en förmåga att visa sådant, som jag knappt visste att jag var sugen på. Här ska fixas ”dadelboller”. Har alla ingredienserna hemma. Vilket härligt påskgodis i motsats till alla ”lösviktslådor” med mer eller mindre suspekt innehåll. Toppen. You made my day. Kram och glad påsk till dig och din lilla ”goa” familj. Farmor

    • Hemma hos Andrea

      Hej Farmor! Vad roligt att du blir inspirerad och dadelbollarna är riktigt goda, tyvärr lite för goda 😉 det räckte inte med en om man säger så 😉

      Glad Påsk till Dig
      Massa kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.