Chokladbollar av Dadlar
Chokladbollar av Dadlar
Dessa utsökta små chokladdoppade bollar gjorda på endast dadlar, jordnötssmör, kakao och vaniljpulver är försvinnande goda, påminner nästan lite om fudge i konsistensen. Jag doppade bollarna i smält 70% choklad med pecannöt och havssalt, såååå gott! Kanske kan vara något att fylla påskägget med.
Chokladbollar av Dadlar – ca 16 st
12 färska dadlar
2 msk jordnötssmör (sockerfri – jag använde Crunchy från Green Choice)
1 tsk kakao
en nypa vaniljpulver
60 g mörk choklad att doppa chokladbollarna i
Gör så här
Kärna ur dadlarna.
Blanda dadlar, jordnötssmör, kakao och vaniljpulver i en blender.
Mixa till en jämn smet och rulla små bollar.
Låt stå i frysen i ca 1 timme.
Smält chokladen över vattenbad och doppa bollarna med hjälp av en matsked.
Lägg bollarna på bakplåtspapper och förvara i kylen.
2 kommentarer
farmor
Kära lilla barnbarn! Du har då alltid en förmåga att visa sådant, som jag knappt visste att jag var sugen på. Här ska fixas ”dadelboller”. Har alla ingredienserna hemma. Vilket härligt påskgodis i motsats till alla ”lösviktslådor” med mer eller mindre suspekt innehåll. Toppen. You made my day. Kram och glad påsk till dig och din lilla ”goa” familj. Farmor
Hemma hos Andrea
Hej Farmor! Vad roligt att du blir inspirerad och dadelbollarna är riktigt goda, tyvärr lite för goda 😉 det räckte inte med en om man säger så 😉
Glad Påsk till Dig
Massa kramar