Förrätter & småplock

Rökta räkor & aioli

rökta räkor och aioli

Rökta räkor & aioli

Igår var vi på utflykt, en heldag på Tom Tits och barnen hade jätteroligt, även vi vuxna ska väl tilläggas. När vi kom hem framåt middagstid hade vi inte alls lust att laga mat så det blev rökta räkor och aioli, lite brie, oliver och frukt. Vi har även hittat en ny favorit, Lomo Iberico som är tunt skivad lufttorkad fläskytterfilé. Lomo Iberico anses som en av de finare delikatesserna i Spanien och den görs på fläskfilén från den Iberiska grisen Pata Negra. Grisarna äter ekollon vilket ger en nötig smak, filéerna är varsamt saltade, kryddade med paprika och lufttorkade i 2-3 månader. Lomo Iberico är numera ett måste på charkbrickan och vi köpte det över disk på Ica Maxi, så missa inte det nästa gång du ska äta charkuterier, fantastiskt gott!

rökta räkor och aioli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.