Pizzabullar
Pizzabullar
Igår var det sommaravslutning och picknick på Philips avdelning. Det var knytis och alla skulle ta med en sak var och vårt bidrag blev klassiska pizzabullar med ost och skinka. Man kan självklart variera fyllningen i pizzabullarna, behöver ju inte vara ost och skinka utan man kan fylla dem med allt möjligt gott som tex oliver, soltorkade tomater, salami eller tacofärs kanske. Bullarna går alldeles utmärkt att frysa in och det är perfekt att ha ett gäng i frysen och ta fram till mellanmål eller packa ner i picknickkorgen om man ska iväg till stranden eller på utflykt.
Pizzabullar med ost & skinka – ca 30 st
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9-10 dl vetemjöl
Tomatsås
1,5 dl krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
1 msk torkad oregano
Fyllning
200 g rökt skinka
250 g riven ost (jag använder riven mozzarella)
Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt lite av vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
Blanda i resten av vattnet.
Rör ner salt och rapsolja.
Blanda ner vetemjöl, lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Dela degen i två delar och kavla ut två rektanglar.
Blanda ihop tomatsåsen och bre ut den på degen.
Strö ut skinkan och osten.
Rulla ihop degen från långsidan till en rulle.
Skär rullarna i 2 cm breda skivor.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.