godaste hemmagjorda pizzan med manitoba cream
Pizza & matpaj

DEN GODASTE HEMMAGJORDA PIZZAN

God morgon!

Igår blev det pizza till middag och den blev riktigt riktigt god. Den godaste hemmagjorda pizzan jag gjort. Och visst är det något speciellt med hemmagjord pizza. Att göra en deg, se den jäsa, kavla ut, lägga på topping och sen se pizzan ta form i ugnen. Jo det är så mysigt tycker jag. Och doften sen, ljuvlig.

Istället för vanligt vetemjöl använder jag Manitoba Cream till degen, den är perfekt till just pizza. Finns att köpa i vanliga matvarubutiken. Kolla in den degen, perfektion! Jag fuskade med tomatsåsen och köpte färdig. När degen jäst klart delade jag den i fyra delar så fick alla göra sin egna pizza. Jag toppade min med tomatsås, riven mozzarella, skivad mozzarella, färska tomater och röd lök. Efter gräddning tillsatte jag torkad oregano, färsk basilika och ruccola. Vad har du helst på din pizza?

PIZZA – 4 stycken

1 pkt jäst

3 dl fingervarmt vatten

3 msk olivolja

2 tsk salt

7-8 dl Manitoba Cream


GÖR SÅ HÄR

Smula jästen i en bunke.

Rör ner fingervarmt vatten och lös upp jästen.

Tillsätt olivolja och salt.

Blanda i lite mjöl i taget tills det blir en bra deg.

Jag körde degen i bakmaskin i ca 10 minuter.

Strö lite mjöl över degen låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Sätt ugnen på högsta temperatur och ställ in plåten så den blir varm.

Dela degen i 4 delar och kavla ut på bakplåtspapper.

Toppa med tomatsås, riven ost och valfria tillbehör.

Ta ut plåten och lägg snabbt på bakplåtspappret med pizzan och skjutsa in i ugnen i ca 10 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.