Potatis & rotfrukter

Rostad sötpotatis med guacamole

rostad sötpotatis

Rostad sötpotatis med guacamole – hur gott är inte det! Sötpotatis blir inte lika krispig som vanlig potatis när man rostar den i ugnen utan den blir mer mjuk i konsistensen men det beror också lite på hur man skivar den. Gör man riktigt tunna skivor kan dem bli lite knapriga nästan som chips och gör man klyftor blir dem lite mjukare. Jag har inte riktigt fått grepp om hur man på bästa sett tillagar sötpotatis men jag tycker det blir gott vilket som. Denna gång behöll jag skalet på och skivade potatisen i klyftor, smaksatte med paprikapulver och flingsalt och ringlade över lite olivolja, in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Till potatisklyftorna blev det hemmagjord guacamole, kycklingklubbor, majskolvar och lite annat smått och gott.

rostad sötpotatis

Guacamole – 4 portioner

2 avokado

1 tomat

0,5 tsk sambal oelek

1 vitlöksklyfta

1 msk pressad citron

2 krm salt

0,5 krm svartpeppar

cayennepeppar

 

Gör så här

Dela avokadon och ta ut kärnorna.

Gröp ur avokadon och lägg fruktköttet i en skål.

Mixa med en stavmixer eller med en gaffel.

Kärna ur tomaten och hacka fint.

Blanda tomat, sambal oelek, pressad vitlök, pressad citron och kryddor tillsammans med avokadon.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.