Potatis & rotfrukter

Kassler & Spenatsallad

potatissallad med kassler

Kassler & Spenatsallad

Detta recept hittade jag på Ica, en riktigt enkel ”slänga ihop” sallad som även funkar utmärkt som matlåda dagen efter, perfekt! Ljummen potatis med strimlad kassler, spenat, soltorkade tomater, rödlök och en senapsvinägrett. Jag använde mig av små delikatesspotatisar då jag tycker dem är så mycket godare än potatis i lösvikt, iallafall när man ska ha dem i sallader. Då jag inte har tillgång till micro under min arbetsdag så behöver jag lite bra matlåde recept som kan ätas kalla och detta är ett sådant recept och nästa gång blandar jag nog även ner lite fetaost och oliver.

 

Ljummen Potatissallad med Kassler – ca 4 portioner

ca 800 g små potatisar

500 g kassler

1 påse babyspenat (ca 100 g)

1 rödlök

5 soltorkade tomater

 

Vinägrett

1 msk dijonsenap

3 msk olivolja

2 msk vatten

1 vitlöksklyfta

salt

svartpeppar

 

Gör så här

Skölj potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

Skär kasslern i strimlor.

Strimla tomaterna och skiva löken tunt.

Lägg senapen i en skål och tillsätt olja lite i taget under vispning.

Vispa ner vattnet.

Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.

Lägg den varma potatisen i en skål tillsammans med lök och tomater.

Blanda ner dressingen.

Vänd ner spenaten och kasslern.

 

2 kommentarer

  • Zsofia

    Det var uppskattad både av ungar och vuxna. Fast istället för Dijon senap använde jag Västerviks senap, det var de som fanns här hemma. Men det dög denockså 🙂 Och istället för spenat använde jag ruccola mix som i för sig innehåller också ngt spenat. Ja, och istället för kassler använde jag rökt bog. Man får väl ta den som man hittar i kylskåpet 🙂 Men utöver det var det enligt receptet!

    • Hemma hos Andrea

      Vad roligt att receptet kunde ge inspiration och att det gick hem. Det är ju så gott med potatis och jag tror även det kan vara gott att blanda ner lite matvete i denna sallad//Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.