Rödbetor Getost & Pinjenötter
Rödbetor Getost & Pinjenötter
En härlig sallad med kokta rödbetor, getost, pinjenötter, ruccola, sojabönor och pressad citron, gott till lax, kyckling eller bara som den är. Finns inte så mycket mer att säga än att det är så gott. Klipp gärna över lite bladpersilja om du har hemma.
Rödbetor Getost & Pinjenötter – 2 personer
4 färska rödbetor
Getost, ca 70 g
Pinjenötter, 4 msk
Ruccola, 2 nävar
Sojabönor, frysta, ca 1 dl
1 citron
Gör så här
Skala rödbetorna och koka dem på svag värme under lock i ca 20 minuter.
Koka sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.
Värm pinjenötterna i en het stekpanna så dem får färg.
Skölj ruccola och lägg på ett fat.
Skiva rödbetorna i önskad storlek och lägg ovanpå ruccola. Strö över lite flingsalt.
Smula över getost och toppa med sojabönor och pinjenötter.
Pressa över lite citronsaft och ev lite olivolja.
2 kommentarer
Alicia
Rödbetor är bland det godaste jag vet!
Hemma hos Andrea
Visst är det gott! Hittade ett recept på rödbetssmoothie som lät intressant, vet dock inte om det är gott i rinnande format men det måste ju nästan testas. Trevlig helg//Andrea