Torskburgare med pepparrotsdressing
Hittade detta recept på torskburgare med pepparrotsdressing i Elle Mat & Vin och tyckte det lät så gott. Istället för vanliga hamburgerbröd lägger man torskburgaren mellan rostat surdegsbröd och toppar med grönsaker och pepparrotsdressingen. Jag blandade även i färsk dill i såsen, tycker dill är så gott till fisk och hör sommaren till. Jag kan tycka att det låter så avancerat med fiskburgare men det är så otroligt enkelt att göra och går förvånansvärt fort att tillaga. Man blandar bara alla ingredienser i en matberedare, formar biffar och steker dem några minuter sen är det klart. Nästa gång får det bli laxburgare!
Torskburgare med pepparrotsås – 4 port
400 g fryst torsk (tinad)
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
rivet skal från en citron
smör och rapsolja att steka i
Pepparrotssås med dill
2 msk turkisk yoghurt
2 msk majonäs
1 tsk riven pepparrot
2 msk hackad dill
salt
svartpeppar
Gör så här
Tärna den tinade torsken och lägg i en matberedare.
Blanda ner ägg, citron, salt och vitpeppar och mixtra till en jämn smet (smeten är väldigt kladdig).
Forma fyra biffar och låt svälla på skärbrädan någon minut.
Värm rapsolja i en stekpanna och lägg sedan i en klick smör.
Stek torskburgarna 2-3 minuter per sida.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg torskburgaren på brödet och toppa med grönsaker och sås.