Panerad torsk
Panerad torsk
Jajamensan även torsk går att panera i fläsksvålar, gjorde på precis samma sätt som med chicken nuggetsen och doppade torsken i mandelmjöl blandat med lite salt, ägg och krossade fläsksvålar och resultatet blir toppen. Serverade torsken med kokt blomkål, potatis till övriga familjen och fil/dillsås. Såsen är jättegod till panerad fisk och barnen älskar den, du blandar filmjölk med fryst dill och smakar av med lite salt, superenkelt. Fläsksvålarna finns att köpa bland annat på Willys och på ICA.
Panerad torsk – Lchf
Torskfilé (räkna med ca 1 torskfilé per person)
mandelmjöl
salt
ägg
fläsksvålar
Gör så här
Låt torsken tina om den är fryst.
Torka av torsken med hushållspapper.
Häll upp mandelmjöl blandat med lite salt på ett fat.
Vispa ägg och häll upp på ytterligare ett fat.
Kör en näve fläsksvålar till ett mjöl i en mixer med knivblad och häll upp på ett tredje fat.
Doppa torsken först i mandelmjöl, sen i ägget och avsluta med fläsksvålarna.
Stek i smör några minuter på båda sidorna.