Blåbärspaj med smuldeg
Vi har så mycket blåbär på baksidan och det är helt fantastiskt att kunna öppna altandörren på morgonen, hoppa i träskorna och gå ut och plocka en näve blåbär till frukostyoghurten. Här om dagen bestämde vi oss för att baka en blåbärspaj och av barnens blåa läppar att döma tror jag det hamnade lika mycket om inte mer blåbär i munnarna än i skålarna men en liten paj fick vi ihop. Till pajen serverade vi vaniljvisp.
Blåbärspaj med smuldeg – ca 4 portioner
ca 4 dl blåbär
1 tsk potatismjöl
2 msk socker
Smuldeg
100 g smör
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör, socker och mjöl grynigt med fingertopparna.
Tillsätt havregryn och blanda ihop allt.
Smöra en ugnsfast form. (jag använde en lite mindre form)
Häll i blåbär och strö över socker och potatismjöl.
Toppa med smuldegen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen fått en gyllen färg.
6 kommentarer
farmor
Vilken tur. Precis ett sådant recept behövde jag i dessa härliga bär tider. Jag får köpa. Du hämtar utanför dörren. Happy you.
Hemma hos Andrea
Det är lite lyxigt att ha hela trädgården full med blåbär. Massa kramar till dig
uppochhoppa
Så. Himla. Gott. Med. Blåbärspaj!!!!
Hemma hos Andrea
Visst är det! Blåbärspaj är sommar.
Madeleine
Blåbärspaj är ju så gott!!
Hemma hos Andrea
Så gott! Helst med vaniljglass men vaniljvisp är inte fel det heller.