Gröt och yoghurt

Bipollen från Renée Voltaire

yoghurt med bipollen mullbär och bär

Min favoritavdelning på Ica är gången med ekologiskt och rawprodukter och jag kan ju inte låta bli att köpa dessa produkter med märkliga namn och vackra förpackningar. Denna gång kom jag hem med en påse bipollen. Vad är då bipollen? Bipollen är torkade pollenkorn som samlas in av honungsbina när de flyger mellan blommor i jakt på nektar. Pollenet fastnar på binas ben och lossnar när de går in i bikupan. Färgen på kornen varierar beroende på vilken växt de kommer ifrån. Bipollen är rika på protein, B-vitamin, järn och zink. Man kan strö bipollen över tex gröt, chiapudding, yoghurt, kvarg eller blanda ner i smoothies. Jag har aldrig tidigare smakat bipollen men har uppmärksammat det på olika bloggar och i tidningar så var ju tvungen att testa. Jag kan inte säga att jag är jätteimponerad av smaken men det ser fint ut. Jag trodde av någon anledning att det skulle smaka mer sött och honungsliknande. Till frukost en skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar, hallon, blåbär, mullbär, kokoschips, hackade mandlar och lite bipollen.yoghurt med bipollen mullbär och bär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.