Pannacotta & chokladmousse

Lakrits & Citron-Lime Pannacotta

lakritspannacotta

Lakrits & Citron-Lime Pannacotta

Jag blev tillfrågad om jag ville delta i en liten bakutmaning i samarbete med SodaStream och självklart ville jag det. Utmaningen gick ut på att baka något innehållande SodaStream Natural Concentrate.

Jag har bakat två desserter och först ut är en Lakrits & Citron-Lime Pannacotta och inspiration till denna dessert fick jag av Polly Rocks – en blandning av choklad, citron och lakritspolly, enligt mig en gudomlig kombination…

lakritspannacotta

Lakrits & Citron-Lime Pannacotta 6 portioner

 

Citron-Lime Pannacotta

2 dl grädde

1,5 msk socker

1 krm äkta vaniljpulver

2 msk SodaStream Natural Lemon & Lime Concentrate

Rivet skal från 1/2 citron

1 gelatinblad

 

Lakritspannacotta

2 dl grädde

1,5 msk socker

1 krm äkta vaniljpulver

0,5 msk lakritspulver

1 gelatinblad

 

Gör så här

Börja med Citron-Lime Pannacottan.

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.

Koka upp grädden, socker, vaniljpulver, SodaStream citron-lime concentrate och rivet citronskal i en kastrull.

Låt sjuda i någon minut, men vispa hela tiden så att det inte bränns vid i botten.

Krama ur vattnet ur gelatinbladet.

Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladet, rör tills gelatinbladen lösts upp helt.

Häll upp i portionsglas, täck med plastfolie och ställ in i kylen i ca 30 minuter tills den stelnat något.

 

När citron-lime pannacottan stelnat något börja med Lakritspannacottan.

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.

Koka upp grädde, socker, vaniljpulver och lakritspulver i en kastrull.

Låt sjuda någon minut, men vispa hela tiden så att det inte bränns vid.

Krama ur vattnet ur gelatinbladet.

Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladet, rör tills gelatinbladet lösts upp helt.

Ta ut citron-lime pannacottan ur kylen och häll över lakritspannacottan.

Täck återigen pannacottan med plastfolie och låt stå i kylen i minst fem timmar.

Toppa pannacottan med krossade lakritsflakes innan servering. (Lägg strösslet i en fryspåse och krossa med hjälp av en kavel)

lakritspollylakrits

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.