Pannkaka

Bananplättar med björnbär och vinbär

bananplättar

Att blanda ner lite havregryn i smeten när man ska göra bananplättar ger plättarna mer stadga, dem håller ihop bättre när man steker dem och dem mättar mer. Till bananplättarna blev det färska björnbär och röda vinbär från trädgården. Både björnbärsbusken och vinbärsbusken är full med bär och jag måste nästan plocka dem innan dem blir övermogna, framför allt björnbären. Tänkte frysa in dem i portionspåsar och använda dem i smoothies. En av mina favoritsmoothies innehåller vaniljyoghurt, mjölk, banan, körsbär, jordgubbar och björnbär.

bananplättar

Bananplättar – 1 portion

1 ägg

1 mogen banan

1/2 dl havregryn

en nypa salt

 

Gör så här

Knäck ägget i en skål och vispa upp det med en gaffel.

Mosa ner bananen.

Blanda ner havregryn och salt.

Låt smeten svälla någon minut.

Smält smör i en stekpanna och häll i lite smet och forma plättar.

Stek på medelvärme någon minut per sida.

4 kommentarer

    • Hemma hos Andrea

      Hej! Roligt att du gillar bilderna och visst är det gott med bananplättar, kesoplättar är också en favorit. Jag var inne på din sida här om dagen i jakt på ett recept på nyttiga/sockerfria havrebollar, du kanske har något tips? //Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.