Morot med ingefära & lime
Hur gott är det inte med morötter! Rivna, ugnsrostade, kokta, stavar eller bara som dem är. Här är en morotssallad med asiatiska smaker och då syftar jag självklart på ingefära. Älskar ingefära. Skala moroten och riv den med en osthyvel eller potatisskalare. Riv lite färsk ingefära i ett rivjärn. Pressa över limesaft och ringla över en skvätt olivolja samt äppelcidervinäger och så några varv med pepparkaret. Blanda väl och låt stå en stund. Det är även gott att blanda ner lite gurka, skala den och ta bort det vattniga i mitten och skiva i halvmånar.
Morot med ingefära och lime
1 stor morot
1 tsk riven ingefära
saften från 1/2 lime
1 tsk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
svartpeppar
2 kommentarer
Emma
Kul sätt att liva upp morötterna på! Ser jättemumsigt ut ju 🙂
Hemma hos Andrea
Tack, roligt att testa lite nya kombinationer/Andrea