Sallad & grönsaker

Morot med ingefära & lime

morot med ingefära och lime

Hur gott är det inte med morötter! Rivna, ugnsrostade, kokta, stavar eller bara som dem är. Här är en morotssallad med asiatiska smaker och då syftar jag självklart på ingefära. Älskar ingefära. Skala moroten och riv den med en osthyvel eller potatisskalare. Riv lite färsk ingefära i ett rivjärn. Pressa över limesaft och ringla över en skvätt olivolja samt äppelcidervinäger och så några varv med pepparkaret. Blanda väl och låt stå en stund. Det är även gott att blanda ner lite gurka, skala den och ta bort det vattniga i mitten och skiva i halvmånar.

 

Morot med ingefära och lime

1 stor morot

1 tsk riven ingefära

saften från 1/2 lime

1 tsk olivolja

1 tsk äppelcidervinäger

svartpeppar

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.