Sallad & grönsaker

Tänk vad mycket gott man kan göra med avoakdo

guacamoleIMG_4362avocado och mango glass sockerfriHar du tänkt på hur otroligt mycket gott man kan göra med avokado? Guacamole, avokadohalvor med soja, avokadoglass, skiva tunt och lägga ovanpå frukostmackan med flingsalt och chiliflakes, avokadosmoothie, räkcoctail, i sallader, alltså huuuur mycket som helst kan man hitta på. Även ett perfekt mellanmål, bara som den är.

Det enda trista med avokado kan jag tycka är att det är så svårt att hitta perfekta avokados. Antingen är dem stenhårda eller så är dem övermogna. Har börjat köpa de avokados som säljs i 2-pack, märkta med ”mogen avokado” och då är oddsen bättre att få fin frukt. Har du några tips på hur man hittar den perfekt mogna avokadon?
grön smoothie med avokadoTomat och mozzarellasallad med avokadoMajskaka med avokado och chili, te och frukt till frukosträkcoctail med avocado

8 kommentarer

 • Caroline

  Har samma problem, älskar avokado, men det är jättesvårt att hitta dom perfekt mogna. Har inga bra tips förutom dom gamla vanliga, försöka känna, men inte klämma för hårt, titta där ”pluppen” suttit hur färgen ser ut, man kan även försöka lukta där. Jag brukar försöka köpa dom lite mindre i nätpåse (a 500g/1 kg) när dom är på x-trapris som är lite hårda, och låta dom ligga framme ett par dagar. Men då får man vara beredd på att äta avokado varje dag så dom inte hinner bli dåliga 🙂

  • Hemma hos Andrea

   Ja verkligen billigt! Här hemma kostar ett 2-pack mogna avokado ca 40 kr. Vi åker till Spanien nästan varje sommar och jag älskar att gå på marknad och köpa frukt och grönsaker.

 • Emma

  Köp en nätpåse med avokado (billigare än de mogna i två-pack) och låt några ligga framme om inga är mogna. Efter någon Dag får du mogna avokado (om där nu inte var någon i påsen), Låt resten ligga i kylen så kommer de såsmoningom mogna lagom till suget sätter in ;). Jag tycke det funkar bra!

  • Hemma hos Andrea

   Hej! Jamen det har jag nog läst någonstans nu när du säger det. Att det går bra att lägga mogen avokado i kylen men däremot inte omogen. Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.