Sockerfritt

Dadel och nötbollar

dadel och nötbollar

Dadel och nötbollar

Har du testat chokladbollar gjorda på dadlar och nötter? Det är så gott och så enkelt att blanda ihop, innehåller inget socker, inget  havregryn och inget smör. Jag älskar dem! Perfekt med en dadelboll till kaffet eller som mellanmål tillsammans med en smoothie. Även barnen uppskattar dem. Smaksätt dem med arrak, lakritspulver, gojipulver, acaipulver, ja det man tycker om helt enkelt. Eller så hoppar man över konstiga smaksättningar och blandar bara i kakao och kaffe, likt en klassisk chokladboll. Under kategorin sockerfritt hittar du flera olika varianter på dadelbollar. I samma kategori hittar du även enkla recept på sockerfri glass som du blandar ihop med få ingredienser.dadel och nötbollar

Dadel och nötbollar med kakao och kaffe – ca 10 stycken

1,5 dl naturella nötter, (jag hade valnötter, mandel och hasselnötter)

6 urkärnade dadlar

1 tsk Raw kokosolja

1/2 tsk vaniljpulver

2 tsk cacao

1/2 msk starkt kallt kaffe

Kokosflingor till garnering

 

Gör så här

Blanda nötter i en mixer till ett mjöl.

Blanda i övriga ingredienser och mixa till en fast smet.

Känns smeten för torr blanda i lite mer kaffe eller vatten.

Forma små bollar.

Rulla bollarna i kokosflingor.

Förvara i kylen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.