Dadel och nötbollar
Dadel och nötbollar
Har du testat chokladbollar gjorda på dadlar och nötter? Det är så gott och så enkelt att blanda ihop, innehåller inget socker, inget havregryn och inget smör. Jag älskar dem! Perfekt med en dadelboll till kaffet eller som mellanmål tillsammans med en smoothie. Även barnen uppskattar dem. Smaksätt dem med arrak, lakritspulver, gojipulver, acaipulver, ja det man tycker om helt enkelt. Eller så hoppar man över konstiga smaksättningar och blandar bara i kakao och kaffe, likt en klassisk chokladboll. Under kategorin sockerfritt hittar du flera olika varianter på dadelbollar. I samma kategori hittar du även enkla recept på sockerfri glass som du blandar ihop med få ingredienser.
Dadel och nötbollar med kakao och kaffe – ca 10 stycken
1,5 dl naturella nötter, (jag hade valnötter, mandel och hasselnötter)
6 urkärnade dadlar
1 tsk Raw kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk cacao
1/2 msk starkt kallt kaffe
Kokosflingor till garnering
Gör så här
Blanda nötter i en mixer till ett mjöl.
Blanda i övriga ingredienser och mixa till en fast smet.
Känns smeten för torr blanda i lite mer kaffe eller vatten.
Forma små bollar.
Rulla bollarna i kokosflingor.
Förvara i kylen.
2 kommentarer
Sara
Åh, älskar sånt där!
Hemma hos Andrea
Jag med!!! Det är så gott 🙂