Chiapudding med kokos och choklad
Jag tröttnar aldrig på chiapudding och det är så roligt att testa nya varianter och smaksättningar. Denna gång blev det två olika lager, den ena med smak av kokos och den andra choklad. Det ljusa lagret är bara kokosmjölk blandat med chiafrön och i det mörka lagret tillsatte jag lite kakao. Toppade chiapuddingen med hackade mandlar, hallon och kokosflingor. Det är inte bara gott och mättande med chapudding det är så otroligt vackert också, håller du inte med? Då kokosmjölk är mycket krämigare än annan mjölk så behöver inte denna chiapudding stå och dra sig över natten utan det räcker med ca 30 minuter i kylen. Men har man inte 30 minuter över på morgonen så gör du den kvällen innan.
Chiapudding med kokos och choklad – 1 port
1 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
1 tsk kakao
Gör så här
Blanda hälften av kokosmjölk och chiafrön i två olika skålar.
Blanda ner kakao i den ena skålen och rör om ordentligt.
Låt stå i kylen en stund och rör sedan om igen.
Täck med plastfolie och låt stå över natten (eller minst 30 minuter).
Lägg några hallon i botten av ett glas.
Varva chiapuddingen och toppa med hallon, kokos och hackade mandlar.